gad
fbpw
WeddingDJs.cz   >   

WDJS MUSIC: Tradičně netradičně. Písně na obřad podle DJe Štěpána Brücka


Tradičně netradičně. Písně na obřad podle DJe Štěpána Brücka

Každá svatba je jiná a fantazii se meze nekladou. Aneb nebojte se toho…

Začneme pěkně od začátku. Napíšu vám zde pár, nechci říkat bizarností, ale řekněme zajímavějších věcí, které jsem na svatbách za svou krátkou kariéru zažil. Spoustu běžných písní najdete jako tipy na internetu. Já bych vám ale chtěl dát pár tipů od těch, co se toho nebáli a nechali si při obřadu zahrát jejich oblíbenou píseň anebo to vzali s humorem a s nadsázkou.

Shromažďování hostů

Klidně se nebojte zlehka navnadit vaše hosty lehkou taneční hudbou ve stylu saxofon a house.

EHRLING - Nu Lounge Bar Music 2017

Příchod ženicha

Asi nejzajímavější zážitek byl, když si ženich nechal zahrát při církevním obřadu na církevním místě AC/DC – Hells Bells. Oddávající v rouchu s kalichem na prsou, vypadal, že byl fanoušek taktéž.

AC/DC - Hells Bells 

Na jedné svatbě si pro změnu nechal zahrát ženich skladbu Iron Maiden – Fear Of The Dark. Ovšem bylo domluvené, že píseň musí skončit před rychlou pasáží na knop přesně. Zvládli jsme to. Zajímavostí této svatby bylo i to, že oba manželé jsou patologové. 

Iron Maiden - Fear Of The Dark

Třetím tipem je píseň Marky Mark & Prince Ital Joe – United, kterou jsem na přání ženicha sestříhal tak, aby se opakoval pouze začátek skladby než se rozjede taneční pasáž. Mě, jakožto milovníkovi 90.tek tato skladba udělala radost.

Prince Ital Joe feat. Marky mark - United 

Příchod svědků, družiček

Ze svědků si klidně můžete vystřelit třeba touhle skladbou, aniž byste jim dopředu cokoliv hlásili. Jen, že zkrátka půjdou… 

Jimi Jamison - I'm Always Here

Příchod nevěsty

Nevěsty to vidí trošku jinak než ženichové. Hodně to prožívají romanticky, ale taky se nebojí toho vybrat si píseň, která lahodí jejich srdíčku. 

Jen jedinkrát za celou dobu co tohle dělám jsem hrál jako příchod nevěsty např. tuto skladbu. Above & Beyond – Good For Me. Zajímavostí je to, že stejnou skladbu jsme si nechali zahrát s mou ženou při obřadu. Obrovská souhra náhod. Ten příchod z pozice DJe jsem si moc užíval.

Above & Beyond – Good For Me

Jiná nevěsta zase měla strach, aby její oblíbená písnička zapadala do celkového konceptu obřadu. Uklidnil jsem jí, že to uděláme tak, aby to klaplo. Slzy dojetí byly důkazem a díkem toho, že to vyšlo. 

Petr Rezek – Jsi

Pár nevěst už řešilo i tuto krásnou píseň. The Verve – Bitter Sweet Symphony. Někdo si ji nechá zahrát v cover verzi, někdo v originále a v jednom případě jsme se domluvili na instrumentální verzi. Ona žádná taková ve skutečnosti neexistuje, pouze smyčka, která se po nějakou dobu opakuje. Ovšem příchod krásné nevěsty za zvuků této písně nenechá určitě jediné oko suché.

The Verve - Bitter Sweet Symphony 

První polibek

K tomuto okamžiku doporučuju nechat si zahrát píseň, která ve vás vyvolá husí kůži. Dokáže totiž emoce mnohonásobně zvětšit. Ovšem vyberu jednu naprosto odlišnou, která zdálo by se na první pohled, do standardního scénáře svatebního obřadu nehodila.

Na jedné svatbě v zámeckém parku jsem hrál při prvním polibku znělku filmového studia Universal. Taková perlička byla, že to měli i za zvuků sirény hasičského auta, které v tu chvíli zrovna projíždělo kolem. Nebojte, nehořelo. Ono to bylo ve finále dokonale domluvené překvapení pro novomanžele.

Universal Intro 4K

Podpisy a gratulace

Na podpisy klidně nechte zlehounka dohrát vaši písničku na prstýnky a polibek. Aspoň si ji vychutnáte celou. A na gratulace? S největší pravděpodobností se na tento okamžik co se týče hudby asi moc soustředit nebudete. Budete nejspíš držet slzy dojetím a přijímat dojemné gratulace od hostů. Ale aby nebylo ticho, nechte si v pozadí hrát opět hudbu, kterou máte rádi. I tohle vám udělá radost. Anebo můžete hosty opět trochu navnadit na taneční párty a jako zvukovou kulisu pustit třeba i tuto věc. 

Sigma – Nobody To Love

Odchod od oltáře (průchod špalírem)

Tady si nechte zahrát něco veselejšího, jak se říká do kroku. Určitě sklidíte i ovace od hostů. Potlesk, bujarý jásot není výjimkou. A ten špalír si užívejte.

Z těch profláklejších věcí se hrává např. Justin Timberlake - CAN'T STOP THE FEELING!. Ale já na závěr vyberu věc, kterou jsem hrál opět na jedné nejmenované svatbě. Václav Neckář – Miluju a maluju. Přeju vám šťastnou ruku při výběru, nebojte se toho a užijte si to!

Václav Neckář – Miluju a Maluju





25.01.2021

Photo by: kamilandsimona.com & DJ Photos: Tino Kratochvíl, Photo Nejedlí.

Všeobecné obchodní podmínky Pravidla pro ochranu osobních údajů Pravidla DJs pro ochranu osobních údajů Cookies

Při poskytování služeb používáme cookie. Používáním webu vyjadřujete souhlas.

Copyright © 2024 WeddingDJs.cz

Poptejte nás