gad
fbpw
WeddingDJs.cz   >   

WDJS MUSIC: Sonda do hlubin hudební duše nás všech, kteří máme rádi osmdesátky a devadesátky



DJ Las si pro Vás připravil nadupaných 10 pecek z 80's a 90's let.

Každý z nás poslouchá jinou hudbu. I tak můžeme narazit na spoustu písní, které nenechají v klidu takřka nikoho. Dokážou ze židlí zvednout i ty, koho už jste léta neviděli hopsat na tanečním parketu. Znáte takové? Pojďme spolu kouknout na 9 +1 song, které se nám zavrtají pořádně hluboko do našich hudebních šuplíků někde uvnitř hlavy. Nahlédneme spolu do období od roku 1981, kdy začala vysílat hudební televize MTV až do roku 1996, kdy vyjela z výrobní linky první nová Škoda Octavia a také jsme klikali na první odkazy na webu seznam.cz


1. The Pretenders – Don´t Get Me Wrong

Jak odlišit poslechovou část a dát impuls rytmickému vlnění boků a začít vítat davy tanečníků? Energii sálající britští Pretenders v textu jasně říkají – Nechápej mě špatně…


2. Kool & The Gang – Celebration

Mnoho interpretů ovlivnilo hudbu i v době milénia, své o tom ví I DJ Bobo, když vycházel z původních beatů. A určitě se shodneme, že svatba je jedno velké “Celebration”.




3. Michael Jackson – Billie Jean

Na žádné party by neměl chybět král. Tedy Král Popu. Michael Jackson a jeho rytmické cítění a tanečních schopnosti jsou vtíravé a nakažlivé v jednom.


4. Vanilla Ice – Ice Ice Baby

90. Léta výrazně změnily to co budeme poslouchat. I tak dnes spousta z nás pozná třeba tu o vanilkové zmrzlině v klipu. 



5. Nirvana - Smells Like Teen Spirit

Píseň, která je právem považována za hymnu 90. let. Ať už ji posloucháte u horského baru u drinku nebo sdílíte energii mezi sebou na parketu - to vše a mnohem víc má v sobě.


6. Dr. Alban – It´s My Life

Je štěstí, že když se v patnácti mladý Alban rozhodoval co dál dělat, dal přednost hudbě před zubařinou. Z toho mu snad jen zbylo část pseudonymu. Teď nám Dr. Alban naordinuje něco, co na 100% ucítíme i vzadu na osmičkách. Pokud je tedy narozdíl ode mě ještě máte.


7. Naughty by Nature – Hip Hop Hoorey

Už jste viděli rozjařenou 70. letou babičku, která se svým vnukem - ženichem, svědkem a partou o generace mladších má ruce nad hlavou, hýbe s nimi ze strany na stranu, úplně přesně do rytmu? Úsměv od ucha k uchu, radost a smích. Tak se rozdává láska. Jeden z nejsilnějších momentů všech svateb na kterých jsem kdy hrál.  




8. Reel 2 Reel – I Like To Move It

Já tak rád trsám trsám – a nejsem sám. V rytmu New Yorku. I když si vždy vzpomenu na Madagaskar a tučňáky.


9. Spice Girls – Wannabe

Nadčasový a přes to dnes nezaměnitelný song, který nechá málokoho v klidu. Samo o sobě hudební koření od začátku do konce.


10. Village People – Y.M.C.A.

I když Village People o kousek nespadají do 80. let, přes to strašně moc baví. Rád si poslechnu jak dělají chytlavou hudební produkci a vidím, když u refrénu většina zvedá ruce nad hlavu a ukazují tvary písmen Y.M.C.A.







10.02.2021

Photo by: kamilandsimona.com & DJ Photos: Tino Kratochvíl, Photo Nejedlí.

Všeobecné obchodní podmínky Pravidla pro ochranu osobních údajů Pravidla DJs pro ochranu osobních údajů Cookies

Při poskytování služeb používáme cookie. Používáním webu vyjadřujete souhlas.

Copyright © 2024 WeddingDJs.cz

Poptejte nás