gad
fbpw
WeddingDJs.cz   >   

Láska prochází žaludkem


Nejspíš plánujete svůj velký den do nejmenšího detailu. Víte přesně, jak budete vy i partner oblečeni, pečlivě vybíráte hudbu, na kterou půjdete k oltáři a vymýšlíte, jak dát svatebčanům vědět, co byste chtěli dostat. I když by náhodou něco nedopadlo podle vašich představ, hosté vám všechno odpustí. Až na jednu věc. Jídlo. Všichni jedou na svatbu proto, aby viděli krásnou nevěstu a dobře se najedli a napili.

Jak na to, aby břicha svatebčanů byla plná tak akorát a vás to nestálo nervy a majlant?

Drobné zobání před obřadem

Nevěsta se ještě doobléká, ženich už nervózně přešlapuje a hosté se v dobré náladě sjíždějí. Teď je ta pravá chvíle na seznamování i vzdálenějších členů rodin a přátel z obou stran. A u toho by neměly chybět kanapky a nealko nápoje včetně kávy. Bezalkoholové verze se striktně držte. Nechcete přeci, aby svatební obřad rušili opilí hosté. Výjimku na posilněnou může dostat nevěsta s ženichem a jejich doprovod.

Přípitek po obřadu

Oddávající vás vyzve k prvnímu manželskému polibku a vzápětí nastane čas na slavnostní přípitek. Teď je čas ukázat, že jste znalci dobrého pití. Nejvhodnější je pravé šampaňské nebo kvalitní prosecco. Při průměrném počtu hostů (kolem 60 lidí) budete potřebovat 8 lahví. Blýsknout se tak můžete i s menším rozpočtem.

Tipy na svatební hostinu

Klasickým svatebním hostinám (https://www.caterings.cz/nabidky/svatba) sice ještě úplně neodzvonilo, ale jsou na ústupu. Přednost většinou dostávají volnější svatební rauty nebo občerstvení v boho stylu. Takže nejrůznější stánky, food trucky nebo pojízdné kavárny. Samozřejmě s tím nejlepším latté na světě.

A co na stoly? No přeci to, co máte vy a vaši svatebčané nejradši. Dnešní cateringové společnosti vám vytvoří občerstvení na míru, a to včetně nejrůznějších dietních úprav nebo speciálních požadavků.

Nejdiskutovanější otázkou bývá alkohol. Nechat neomezenou konzumaci čehokoliv všem? Nebo dát každému pár drinků zdarma a zbytek už nechat na každém? Nejelegantnějším řešením je nechat na baru jen pití, které jste ochotni zaplatit za své hosty. K dobrým mravům patří víno a pivo zdarma a úhradu tvrdého alkoholu nechat na každém ze svatebčanů. Vyhnete se tak nemilým opileckým příhodám, které by vám jen kazily vzpomínky.

Sladké na nervy

Část se sladkým bývá na svatbách nejokupovanější. Všichni milujeme ty malinké kremrolky, svatební koláčky a čerstvé ovoce v čokoládě. A kdo říká, že ne, jde si přidat dvakrát. I v případě, že vy držíte dietu, neochuďte o sladkou tečku své hosty. Kdyby náhodou něco zbylo, můžete to přibalit do výslužek nebo schovat na mrazák. Až vás doma přepadne nečekaná návštěva, přijdou minizákusky vhod.

Určitě nezapomeňte na svatební dort. Záleží jen na vašem vkusu, jestli zvolíte jeden obří, několikapatrový nebo upřednostníte víc menších dortů. Pro fotografy a na efekt je vhodnější první varianta, pro mlsné jazýčky strávníků naopak druhá. Když si necháte připravit každý dort jiný, nenajde se nikdo, kdo by si z nabídky nedokázal vybrat. 

Výslužka aby vás nepomluvili

Je dobrým zvykem vybavit svatebčany při odchodu krabičkou nebo košíčkem se sladkou svatební vzpomínkou. Většinou se do výslužky dává kolem pěti kousků zákusků, ideálně takových, které zvládnou bez problémů převoz i ve vyšších teplotách. Volte proto malé koláčky nebo neplněné sušenky.



29.08.2018

Photo by: kamilandsimona.com & DJ Photos: Tino Kratochvíl, Photo Nejedlí.

Všeobecné obchodní podmínky Pravidla pro ochranu osobních údajů Pravidla DJs pro ochranu osobních údajů Cookies

Při poskytování služeb používáme cookie. Používáním webu vyjadřujete souhlas.

Copyright © 2024 WeddingDJs.cz

Poptejte nás