gad
fbpw
WeddingDJs.cz   >   

WDJS MUSIC: 9 písní na zkoušku svatebních šatů od DJ Cliché


DJ Cliché si pro vás ukuchtil další vytříbený playlist, tentokrát pro budoucí nevěsty, které se chystají na zkoušku svatebních šatů. Pohodlně se usaďte, vezměte si do ruky mobil nebo tablet a otevřete si spotify... 

Přiznávám se bez mučení - zkoušení svatebních šatů je pro mě trochu nepředstavitelná zkušenost. Jaké to asi může být, oblékat a svlékat si - jedny za druhými - třeba dvacatero šatů, které stojí zpravidla ekvivalent mého minimálně měsíčního výdělku a v nichž vyslovím jedno z nejdůležitějších slov svého života? ... to vše v ženském těle... Právě proto jsem tentokrát k výběru přistupoval o stupínek poctivěji než dřív. U každé z písní jsem nově bral na zřetel také to, jestli bych se u ní před zrcadlem cítil opravdu fantasticky i já. Snad je to samo o sobě zároveň i lehce univerzální nápovědou, co si pustit "potom".

Janelle Monáe - Make Me Feel

Kdybych měl za poslední pětiletku vybrat jedinou píseň, u níž nejsem sto pochopit, jak úspěšně ji česká rádia ignorují, byl by to náš otvírák. Postava Janelle mi imponuje nejen díky spoustě věcí, které v hudebním průmyslu představuje, ale hlavně proto, že když se do jejího náručí odevzdám, nemá na mě ani Bartoška (myslím toho herce).



Rosalia - Malamente

Nedá se říct, že bych si doma pouštěl "tuny reggaetonu", ale jeho nejzajímavější figury á la BAD BUNNY, mě vlastně zajímají o to víc. A byť Despacito pouštím bez řečí ale pro jeho "ultrapřehranost" upřímně řečeno čistě z povinnosti, u téhle moderní variace na flamengo mi boky ustřelují jako splašenému poníkovi úplně samy od sebe.




Christine and the Queens - 5 dollars

Tuhle píseň mám podobně jako Teenage Dream od KATY PERRY (a spoustu dalších) spojenou s větrem. Ať už je to letní dopolední vánek krátce před obřadem, nebo vítr, který Vám prudce létá do vlasů z okna pádící káry. Možná to bývá po tom všem, co míváme s některými písněmi spojeno, už jen představa. Ale jistotu cítím v tom, jak nepochybná je kombinace křehkosti a síly v hlase Chris (Heloisa Adelaida).




HAIM - The Wire

Kluci prý nebrečí... tak tomu většina z nás přestala věřit už v dětství, a ti šťastnější na to nezapomenou ani v dospělosti. Co ale může pro člověka být hlubším vyznáním než slzy dojetí v očích jeho protějšku, slzy způsobené z jeho vlastní (nejen) vnitřní krásy. A já tvrdím, že je dobré trénovat na odvázaných klipech, ve kterých lepé adolescentky za zvuků prvotřídního happy-bigbítu nechávají za svými zády hromádky nešťastných testosteronů.




Charli XCX - "Boys" Footnotes

Být ženou, určitě budu mít tendenci si občas o opačném pohlaví prozpěvovat takové ty dobře mířené neuctivé písničky. Anebo (s ohledem k tomu, jak to mám teď) možná spíš o ženách, protože jen tak bych zase mířil "do vlastních řad". Pokud to máte s chlapci podobně, doporučuji pustit si do uší tuhle nenápadnou poťouchlost od jedné z u nás trochu podceňovaných královen současného rádia.




Grimes - Flesh without Blood / Life

Claire Boucher krom pěkné sbírky prvotřídních hitovek nedávno zplodila v současnosti asi nejslavnější dítě světa: X Æ A-12 (čti Ex Ay Eye) jehož tatínek je jistý Elon Musk. Mít takovou "mamču", pravděpodobně si budu před zrcadlem hopkat spíš na náma oběma milovanou "MADONNČU", ale v mé pozici nepohrdnu ani tím nejvíc postmoderně cool vtělením Marušky von Antonín od doby Kirsten Dunst.




Shura - religion

Modleme se - zas a znova - naše tělo - cosa nostra. Chceme být krásní a dráždiví, ale občas nám může chybět víra. Důvěra v nás takové, jací jsme, ve vlastní dostatečnost a přijetí tzv. "nedostatků". Jen s ní vypadáme "dokonale za každé situace" a štěstí má ve výsledku ten, kdo si toho všiml. Čímž udělal pravděpodobně dost pro to, aby si ten pohled de facto zasloužil.




Future Islands - Seasons (Wating On You)

Dokud jsem ji neslyšel, neuvěřil bych, že může existovat píseň o vyčkávání a trpělivém toužení, klasický "highway song" do otevřené krajiny, který bude mít ve videoverzi kovboje, rodeo a zkrátka takový ten tzv. Marlboro pocit, a který mě dokáže rozněžnit jako zmoklé štěně. A to jsem ještě nevěděl, že na Youtube najdu i živé verze, u kterých okamžitě pochopím, že tuhle píseň si jednoho krásného dne při zkoušení svého vlastního obleku nemůžu nepustit - abych poznal, jestli gatě vydrží nápor svatební pártošky.




Ezra Furman - Love You So Bad

S ohledem k personě zpěváka a všeříkajícímu názvu bych si mohl vystačit s tím, že není potřeba dalšího komentáře. To by ale text tohohle moderního klauna formátu parodie na DAVIDA BOWIEHO nesměl být tak vtipný. A nesměly by mě ty smyčce vést přímo do náručí lásky. A vlastně... by se potom pravděpodobně na tenhle seznam vůbec nedostal.


WDJs spotify playlist


13.01.2021

Photo by: kamilandsimona.com & DJ Photos: Tino Kratochvíl, Photo Nejedlí.

Všeobecné obchodní podmínky Pravidla pro ochranu osobních údajů Pravidla DJs pro ochranu osobních údajů Cookies

Při poskytování služeb používáme cookie. Používáním webu vyjadřujete souhlas.

Copyright © 2024 WeddingDJs.cz

Poptejte nás