gad
fbpw
WeddingDJs.cz   >   

ŠŤASTNÝCH 13 PÍSNÍ O NADĚJI, CO VÁS Z KAŽDODENNÍ ŠEDI VEZMOU CHVÍLI DO NEBE


DJ Cliché si pro Vás připravil další playlist, který si můžete pustit jak u plánování svatby, nebo cestou do práce. Ve chvíli kdy stisknete tlačítko PLAY, vykouzlí se Vám na tváři úsměv. A o tom to přece je...

Namísto abyste se jako zamilované párečky oddávali odvážným plánům, jak svůj velký den pojmete, vymýšleli nejskvělejší zábavu a celý rámec Vašeho svatebního příběhu, sedíte doma a trnete strachy. Že Vám Váš velký den nevyjde, že budete třeba už i počtvrté nuceni změnit datum a všechno nadšení a odhodlání postupně opadává. Protože je nám jasné, že si všichni potřebujeme dodávat víru a odvahu KAŽDÝ DEN, aby člověk nebláznil, vybrali jsme pro Vás namísto hudby použitelné o svatebním dni pár písní, které by snad mohly pomoct přežít to úzkostné čekání ve zdraví duševním. Ať už je znáte nebo ne, patří podle nás mezi ty, na které je hřích se k sobě nepřivinout, spontánně se nepohoupat, nezaskákat si po pokoji, nebo - vlastně proč ne - klidně po chodníku. Naději totiž nemusíme (a neměli bychom) ztrácet za žádných okolností. ;)


George Michael - Faith

Když pominu video, ve kterém za zvuku kostelních varhan kamera zabírá zadek George Michaela jako Himalájské pohoří, u víry to celé začíná a končí. A každý den, který se se svou láskou dokážete natřásat na takhle roztomile a prudce funky píseň, nemůže být dnem špatným, zbytečným, ani tak úplně smutným.



The Cure - Close to Me

Naprosto plynule se dá přejít do rytmu jedné z největších pecek legendárních léčitelů emocí. Člověk si může dovolit být trošku melancholik - když je šťastný a veselý, někdy to jinak vlastně ani nejde. A koneckonců když je nám nejhůř, můžeme si tenhle neskutečný groove užít stejně jako kapela i zavření na chviličku ve skříni.



Jamiroquai - Virtual Insanity

A ze skříně vykročit přes koberec doprostřed kuchyně a tam, všude okolo jídelního stolu předvést kreace, jako tohle zjevení domácího skřítka (nebo šotka?) skoro v každé aspoň trošku cool domácnosti 90. let. Nasadit si na hlavu klobouk a pak se zamyslet, co by se stalo, kdyby v něm došel až k oltáři. Nebo k bráně nebeské.


Jett Rebel - Amy

A protože v nebi musím být v první řadě legrace, nesmí se zapomenout na romantiku tak cheesy, že si její příjemce nikdy nemůže být jistý, nakolik si z něj jeho protějšek činí šprťouchlata. Protože to přece nevadí - dokud si neplete moje jméno a ze spánku si nezpívá refrén téhle písně... pokud se samozřejmě shodou okolností nejmenuju třeba Amálie, Amélie, Amanda, apod.


Curtis Mayfield - Move On Up

Pokud existuje nějaká píseň, která je použitelná téměř v každé životní situaci, hlasovali bychom pro tuhle. Dá se na ni tančit rychle i pomalu, není vlezlá a nedá se jí uniknout, na odplavení životních splínů funguje jako jarní pramen. A o čem je? Možná o tom, že jediné, na čem opravdu záleží, je přítomný okamžik.


Vampire Weekend - This Life

Vždy jsem trpěl slabostí pro popové písně s texty, které se nebrání přemýšlení o životě. Nebrat všechno doslova a namísto odpovědi nabídnout tu správnou otázku. A často se našel nějaký pařmen, u něhož člověk viděl ten hlad a touhu po podobně silném hudebním zážitku od prvního pohledu. A pak je vidíte, jak si zpívají o věcech, které jakoby do refrénu tak pozitivní písně skoro ani nepatřily, a formou zaříkávací mantry to dostávají ze sebe ven. A je jim přitom nesmírně šťastno. Nebo jsou dokonce dva, nebo víc. A v takových chvílích svou práci miluju asi úplně nejvíc.


Beck - Loser

Flákat se bylo v devadesátkách ještě víc cool než dnes... a nebo se nám to jenom zdálo, protože jsme byli mladší. :) Každopádně při pomyšlení na pocity doprovázející uvolnění se za účelem rozpuštění stresů (a snášení nejistoty v náročných dobách) mnohým z nás hodně pomáhalo nahrbit se, rozpažit ruce a začít něco žvatlat španělsky. :) A když se to dělo ve dvou či mnoha, nebezpečně tomu hrozila nezapomenutelnost.


Feist - Mushaboom

Nejznámější hitovku téhle (i jinak vrcholně zajímavé) Kanaďanky budete asi znát především z reklamy na Lacoste. Nebo z jakékoli čerstvě rozkvetlé louky. :) Pocit, který ve Vás po poslechu zůstane, se podobá přesvědčení, že když je nejhůř, stačí zavřít oči a představit si peříčko.


Oasis - Whatever

Británie by toho o naději a útisku mohla povídat. A že se to snad nejlíp poslouchá, když se k tomu někde objeví nějaké ty smyčce, nebude určitě jen tím, že je to ostrov. Jako člověku neurozenému, pocházejícímu z prostého lidu, se mi smyčcový kvartet vybaví v ideálním případě na louce. A na té si člověk může tančit, jak jen se mu zamane.


The 1975 - It's Not Living (If It's Not with You)

Celá ta chladná romantika neonové televizní obrazovky a scházení 80.let zkombinovaná s klipem vzdávajícím hold dost možná nejzajímavějšímu živému koncertu v historii pop music* - to vše neodolatelný kukuč Matty Healyho jde pod kůži tak snadno i proto, že se to nebojí říct - bez Tebe to není život.

*) kdo má zájem vědět víc, zadá si do vyhledávače "Stop Making Sense live"


M People - Search for the Hero

Víc vděku než hrdina, kterému se už všech poct dostalo, zaslouží kdokoli z nás, kdo neztratí odvahu bez ohledu na to, kdo se o tom všechno dozví. Odvahu nepřestávat se bát hledat smysl ve všech věcech, které nás dennodenně potkávají, protože možná to vše má nějaký důvod a vysvětlení může čekat už za příští zatáčkou...


Spoon - The Underdog

Znáte ten pocit, kdy je Vám tak zle, že na chvíli potřebujete "padnout na kolena"? Jedna z věcí, které z toho mě osobně dostanou nejspolehlivěji, jsou dechy. Zplna dující dechová sekce, kouzlící vyladěnou harmonii. A přijetí pocitu, že někdy je potřeba veškeré zbytky naděje na chvíli úplně pustit, říct si, že tohle přece nemůžu přežít, možná se dokonce trošilinku politovat, aby člověk našel dno, od kterého se může odrazit.


Monty Python (Life of Brian) - Always Look on the Bright Side of Life

Nespočítal bych případy, kdy mě tahle klasika - především v těch fázích večírků, které už jsou opravdu za zenitem - opět a znova překvapila. Ono totiž se těžko něco namítá jediné jistotě života, o které lze sice (jako vlastně o všem) pochybovat, ale ještě ji nikdo nevyvrátil. Že ty nejzákladnější věci si můžeme vždycky zazpívat nebo zatančit, ať už doma sprše, partnerovi v autě, nebo v čekárně u doktora. ;)




08.02.2021

Photo by: kamilandsimona.com & DJ Photos: Tino Kratochvíl, Photo Nejedlí.

Všeobecné obchodní podmínky Pravidla pro ochranu osobních údajů Pravidla DJs pro ochranu osobních údajů Cookies

Při poskytování služeb používáme cookie. Používáním webu vyjadřujete souhlas.

Copyright © 2024 WeddingDJs.cz

Poptejte nás